« Omdat emoties gevoelens ontketenen, creëren wij onder de beste omstandigheden intense ervaringen voor onze klanten, ondernemingen of particulieren, zodat zij de band met hun gasten kunnen verstrekken. »

#StandingEmotion

Igor Juzon

CEO

Geschiedenis

De ontmoeting tussen de twee grondleggers van EVENTEAM was voorbestemd om plaats te vinden in een stadion, tijdens een belangrijke sportwedstrijd. Deze samenkomst vond plaats tijdens het WK voetbal in 1998 in Frankrijk. Ze spraken er elk over hun eigen expertise, voor Bruno Billière was dit ‘reizen’ en voor Igor Juzon ‘sportevenementen’. Twee jaar later vonden ze dat ze genoeg gemeenschappelijke waarden deelden en een gezamenlijke visie hadden op bedrijfsvlak. Ze wilden een nieuwe dynamische wind doen waaien op de sportevenementenmarkt. Vanaf oktober 2000 beginnen ze reizen te verkopen met een focus op belangrijke sportevenementen, hun kernwaarden zijn kwaliteit en klantenservice.

Het is met enthousiasme dat ze werden aangezien als experten in hun vakgebied. De klanten van EVENTEAM zijn trouw, en dit jaar na jaar. Altijd op zoek naar innovaties om aan de wensen van de klant te voldoen en hun samenwerking te versterken, breidt het bureau zijn aanbod uit met de steun van erkende vakmannen. EVENTEAM ontwikkelt op deze manier een ondernemingsaanbod rond sport- en bedrijfsevenementen en incentive reizen.

Twaalf jaar na de creatie van het agentschap EVENTEAM, triomferen ze als officieel agentschap voor de Franse Olympische Familie. Vanaf dan zijn ze verantwoordelijk voor de ticket- en reisorganisatie voor heel Frankrijk en dit voor de Olympische Spelen van Londen 2012, Sochi 2014, Rio 2016 en PyeongChang 2018. Ondertussen waren ze ook verantwoordelijk voor België en Monaco voor de ticketing tijdens de Spelen van Rio 2016. In 2017 tekenden ze opnieuw met het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) voor de ticket- en reisorganisatie voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Ze werden zich tevens van bewust dat het de dag vandaag ook mogelijk is om hun vakkennis met zoveel mogelijk mensen te delen, waardoor ze zich nu ook profileren op de B-to-C markt. EVENTEAM is vandaag het officiële agentschap voor de grootste nationale en internationale organisaties.

Groep

De GROUP EVENTEAM is een alomvattend communicatieagentschap

De GROEP EVENTEAM is een alomvattend communicatieagentschap. De kracht van het agentschap schuilt in de grondige kennis van zijn business, namelijk sport & reizen. EVENTEAM kan dankzij zijn expertise en uitgebreide kennis de noden van klanten begrijpen en in kaart brengen, alsook deze op een innovatieve manier beantwoorden.

De groep is voornamelijk actief en evolueert vooral op het gebied van sport- en het bedrijfsactiviteiten. De drie dochterondernemingen focussen elk op hun eigen vakgebied, terwijl ze in synergie blijven samenwerken.

EVENEMENTENBUREAU
gespecialiseerd in:

  • De promotie van hospitality-programma’s voor sport- en culturele evenementen.
  • De organisatie van alle bijbehorende diensten rond de ticketverkoop van grote evenementen zoals: transport, accommodatie, catering, excursies …

EVENTEAM LIVE is het officiële agentschap voor de grootste nationale en internationale sportevenementen.

MARKETINGADVIESBUREAU
gespecialiseerd in:

  • Merken ondersteunen en begeleiden in hun sponsorstrategie (via ad hoc markstudies)
  • Een communicatieconcept ontwikkelen en implementeren door verschillende digitale, media en evenementiele activeringstools te coördineren op basis van de strategische objectieven van de klant.

EVENTEAM IDEAS is een erkende speler in sportmarketingmarkt en ondersteunt vele grote merken.

EVENEMENTENBUREAU
gespecialiseerd in:

  • Het thematiseren en realiseren van bedrijfsevenementen: seminaries, roadshow, conferenties, teambuilding, club France...
  • De organisatie van zakelijke reizen: incentives, leren reizen, public relations...

EVENTEAM CREATIV is een toonaangevend reisbureau dat al meer dan 10 jaar grote internationale groepen ondersteunt voor hun evenementen in Frankrijk en/of in het buitenland..

Cijfers
18
jaar ervaring
3
filialen
11
m€ kapitaal
30
Medewerkers
3000
actieve klanten
12
officiële vergunningen
Erkenningen
Erkenningen
ryder-cup gp-france fff.pn team-belgium top14 rwc2019.pn Pavillon Ledoyen
ryder-cup gp-france fff.pn team-belgium top14 rwc2019.pn jo
partners
Experten

OMDAT ANTICIPATIE, EXPERTISE, KWALITEIT EN PROXIMITEIT HOOG IN HET VAANDEL WORDEN GEDRAGEN DOOR DE GROEP, HEBBEN WE SAMEN EEN TEAM VAN DESKUNDIGEN SAMENGESTELD OM AAN DE VERWACHTINGEN VAN ONZE KLANTEN TEGEMOET TE KOMEN EN ONZE MEDEWERKERS TE INSPIREREN.


THIERRY DUSAUTOIR - RUGBY SPELER
DE BESTE SPELER TER WERELD

Thierry DUSAUTOIR is de enige Fransman die werd uitgeroepen tot beste rugbyspeler ter wereld. De iconische kapitein van de Frans nationale rugbyploeg heeft 80 selecties op zijn naam staan en valt niet weg te schrijven uit de geschiedenis van de Franse sportvereniging Stade Toulousain. Met zijn club haalde hij drie Frans nationale titels en één Europese. Tegenwoordig leidt hij verschillende bedrijven waarbinnen hij zijn sportieve waarden verder ontwikkelt: engagement, altruïsme, ambitie en vakmanschap.

YANNICK ALLENO - CHEF
MULTI 3-STERREN CHEF

Yannick ALLENO is de enige Franse chef die twee keer drie sterren heeft gehaald in Frankrijk en maakt in de Michelingids deel uit van de zeer prestigieuze cirkel van de beste chef-koks ter wereld. Hij staat ook aan het hoofd van de ‘Yannick ALLENO Group’, een onderneming die concepten en Franse producten verspreidt die uniek zijn voor de luxe-catering. De creativiteit en moderniteit van Yannick Alleno blaast permanent nieuw leven in de Franse gastronomie.

ARNAUD DI PASQUALE - TENNISSPELER
OLYMPISCH GOUD

Arnaud DI PASQUALE was een van de weinige Franse spelers die Olympisch medaillewinnaar werd. Na een lange carrière waarbij hij twee keer achtste finale haalde in Roland Garros, werd hij achtereenvolgens coördinator en vervolgens manager van de mannelijke topsportatleten van de Franse tennisfederatie. Hij evolueerde ten slotte door tot nationaal technisch directeur voor tennis. Als expert en erkend referentiepunt, werkt hij momenteel samen met verschillende media en ontwikkelt hij projecten die gericht zijn op de promotie en herwaardering van de Franse tennissport.

ALAIN BOGHOSSIAN - VOETBALLER
WERELDKAMPIOEN IN 1998

Alain BOGHOSSIAN speelde in prestigieuze clubs zoals Napels, Parma en Unione Calcio Sampdoria. Hij slaagde erin om in Italië twee nationale titels bijeen te rapen en een UEFA beker.. Aimé Jacquet, de robuuste middenvelder, geeft hem het vertrouwen en wint hierop het WK in 1998. Ondanks dat hij een golfer op rust is, benoemde de Franse golffederatie hem als kapitein van het Franse juniorenteam. Hij werd ook assistent-trainer voor de bondscoach van het Frans voetbalelftal Laurent Blanc, vooraleer tv-consultant te worden. Zijn uitgebreide kennis van voetbal en golf geeft hem een sterke geloofwaardigheid.

Onze waarden

passie

. Het universum waarin we evolueren is voor ons een beweegreden voor het succes van onze onderneming.
. De reden waarom we van onze job houden is omdat deze aan het humane en het emotionele raakt en banden creëert tussen mensen.
. Onze passie is aanstekelijk, waardoor we in staat zijn om medewerkers te verenigen en onze omgeving te inspireren.

Solidariteit

. We creëren continu synergiën om elkaar wederzijds te ondersteunen.
. Zaken uitwisselen en altruïsme zijn de fundamenten van de menselijke relaties.
. In het dagelijkse leven werken we in dezelfde denkrichting.

Openheid

. Onze nieuwsgierigheid leidt ons voortdurend naar verdere innovatie en creativiteit in onze aanbiedingen.
. Wij luisteren actief waardoor we precies op de vraag kunnen reageren.
. Ons gevoel voor initiatief bevordert het uitwerken van ideeën.

betrouwbaarheid

. De professionaliteit van onze teams verzekeren te productie.
. Het respecteren van de regels en van onze engagementen garanderen het succes.
. Het vertrouwen bouwt dagelijks mee aan de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Perfectie

. Bij benadering hoort niet thuis in onze productieprocessen, nauwkeurigheid is de norm.
. Het begrijpen en het belang van de noden van de klant zijn onze enige leidraad.
. De kwaliteit van onze diensten moet toekomen aan de verwachtingen en het vertrouwen van onze klanten.

CSR

Ondersteuning van atleten ter voorbereiding op de Olympische Spelen

Performance Pact

Het Performance Pact is een orgaan, ondersteund door het ministerie van Sport, voor atleten die lid zijn van de Franse Olympische en Paralympische teams met oog op de garantie van de nodige middelen om het evenwicht te vinden tussen hun sport- en professionele projecten zodat ze deze in alle vertrouwen tot een goed einde kunnen brengen.

Het engagement van EVENTEAM ontstond na een ontmoeting tussen Thierry Braillard, toenmalig minister van Sport, en Igor Juzon, en kwam tot stand op de Olympische Spelen van RIO 2016. De samenwerking stopt hier niet en zal ook dit jaar doorgaan op de Olympische Winterspelen van PYEONGCHANG 2018.

Door het Performance Pact te ondersteunen, draagt EVENTEAM bij aan de prestaties van de Franse teams, en aan de training en professionele integratie van atleten.
Omdat het Performance Pact tot doel heeft de atleten die lid zijn van de Franse Olympische en Paralympische teams een behoorlijk niveau aan middelen te garanderen, zet EVENTEAM zich in voor het ondersteunen van de volgende twee atleten: Isaora Thibus (schermen) in 2016 en van Clémence Grimal (snowboard) in 2018.

De atleten konden in het volste vertrouwen hun duale sport- en professionele projecten uitvoeren, doordat ze konden rekenen op de punctuele missies en financiële ondersteuning van het bedrijf.Clémence Grimal
Olympische Spelen van PyeongChang 2018

Ze begon al op heel jonge leeftijd met een eerste poging op de skilatten, eens ze zes jaar werd stond ze voor het eerst op een snowboard. Als lid van de Lioran-club, won de snowboardster haar eerste internationale podiumplaatsop het WK in Ruka in december 2013. Ze kwalificeerde zich hierdoor voor de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji, waar ze als 14e eindigde.

In 2015 won ze tijdens haar allereerste WK een bronzen medaille. In 2016 stapte ze opnieuw op het podium als derde tijdens het WK in Japan. In maart 2017 nam ze voor haar tweede deelname aan de Wereldkampioenschappen opnieuw een bronzen medaille mee naar huis. Ondanks de klierkoorts diagnose, slaagde ze erin zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen PyeonChang in februari 2018, maar zal uiteindelijk slecht geklasseerd zijn en dit wegens een gebrekkig herstel.

Ysaora Thibus
Olympische Spelen van Rio 2016

Ysaora Thibus studeert aan de Parijse Business School (ESCP). In 2011 won ze haar eerste titel als Franse kampioene. Het begin van een grote reeks prijzen, zowel in nationale als internationale competities. In 2013 reikt de Academie voor Morele en Politieke Wetenschappen haar de Bernard Destremau-prijs uit, een erkenning voor topsporters die competitie en hoger onderwijs combineren. In 2016 kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen in Rio en wint vervolgens opnieuw een bronzen medaille op het WK in Rio in april. In 2017 won ze drie medailles: ze zegevierde met een nieuwe individuele bronzen medaille op het WK Schermen 2017 in Leipzig, een individuele bronzen medaille op het Europees Kampioenschap in Tbilisi, om te eindigen met een nieuwe titel als Franse kampioene.


ONTWIKKELING VAN EEN SPORT- & GEZONDHEIDSBELEID VOOR WERKNEMERS

TEAM ACTIV-PROGRAMMA

De sportwereld en de bijhorende waarden begeleiden in het dagelijkse leven voortdurend de activiteiten van de groep en maakt deel uit van zijn DNA.

EVENTEAM GROUP is ervan overtuigd dat sport een verstrekker is van waarden die essentieel zijn voor een vlot functionerend bedrijf – het gaat hier over de prestatiecultuur, team spirit, lef, communicatie, zelfopoffering en het verleggen van persoonlijke grenzen die zullen bijdragen tot een enorme verbondenheid. Daarom wou de groep een programma ontwikkelen dat zich baseert op drie belangrijke zaken: voeding, sport en welzijn.

voeding

Doel: Het gezondheidskapitaal, de levenskwaliteit en het evenwicht van onze medewerkers optimaliseren door voedingsmaatregelen te ontwikkelen, te bevorderen en te implementeren.

Actie: Een workshop over voeding geleid door een chef-kok… of hoe een gebalanceerd dieet verkrijgen.

sport

Doel: Inspiratie putten uit de sportgemeenschap om een teamdynamiek te creëren, dankzij verschillende interventies binnen het bedrijf en collegiale initiatieven tijdens evenementen.

Actie: Een gezondheidsbalans op laten maken door een specialist, deelname aan sportactiviteiten ondersteunen (lopen, indoor voetbal, ...) en het invoeren van een fietsvergoeding.

welzijn

Doel: Beter leren omgaan met stressvolle situaties aan de hand van methodes en hulpmiddelen waarmee onze medewerkers zichzelf kunnen stimuleren en revitaliseren.

Actie: Ontspannings- en massageworkshop.